Swenskt Mästerskap Robot Individuell på Funbridge

Det finns förhoppning om att SBF kommer att anordna ett mästeskap 2021, då dom nu är närvarande på Funbridge. Det skulle vara bättre än ett privat arrangemang, med mästarpoäng och bättre priser. 

Historia

Inspirerad av NABC Robot Individual arrangerades ett svenskt mästerskap (MP) i Robot Individuell på Funbridge. Det var ett privat arrangemang utan medverkan av Svenska Bridge Förbundet. Eftersom Swedish Bridge Förbundet inte var närvarande på FunBridge var det enda sättet att ordna turneringen att göra det privat. Men det begränsade också belöningarna, inga masterpoäng och inga prispengar. Det första mästerskapet (MP) hölls i juni 2 2019. Först en 40 brickors kvalificering och en 40 brickors final. 50 procent gick till finalen. Turneringen var gratis och spelaren på första till tredje plats fick diplom och digitala blommor! Det var det första nationella mästerskapet som anordnades på Funbridge.

I oktober 2019 arrangerades ett andra mästerskap (IMP) som var lite annorlunda. Ett Klass B mästerskap lades till. Det var bara för spelare på nivå 6-11 och nya på Funbridge. Tanken var att också ge mindre erfaren spelare en chans att vinna ett mästerskap. Det var en direkt final med 40 brickor. För att ge spelare, som inte avancerade till A-finalen en chans att spela, anordnades också också en B-final.

Precis i juni var delades inte ut några mästarpoäng och inga prispengar, men fortfarande gratis. Spelarna på första till tredje plats fick ett diplom i alla tre tävlingar. Dessutom fick de nu också en plakett i klass A och klass B-finalerna.

Vinnare i klass A-finalen var Jonathan Johansson från Luleå.

Vinnare i klass B-finalen var Anders Carlsson från Lessebo.

2020 anordnades också två tävlingar, MP och IMP, men med annat  upplägg. En direkt final med 3 x 24 brickor. Tävlingen var stratifierad på tre nivåer A-C, med priser till spelare på plats 1-3.  

Information, Regler och Resultat från tävlingarna 2020:

Resultat Svenska Mästerskapet Robot Individuell IMP, 16/3 - 23/3:                                                                 

Resultat Svenska Mästerskapet Robot Individuell  MP 16/3 - 23/3

-