Micro Bridge 13.3

         av Tomio och Yumiko Uchida          

Programmerarna

På universitetet tog Tomio examen i datavetenskap och Yumiko i matematik. De lärde sig båda spela bridge medan de studerade på universitetet och de brukade spela turneringar. De anser sig vara genomsnittliga spelare. Micro Bridge, som är deras privata projekt, började som ett nätverksspelverktyg för att hjälp dem att förbättra sina egna bridge-kunskaper och partnerskap.

Micro Bridge vann Guld för första gången, Synrey Bridge tog Silver tredje året i rad. Wbridge5, Yves Costel och Q-Plus Bridge, Hans Leber tog brons. Gérard Joyez, utvecklare av Bridge Monitor, delar ut guldmedaljen till Tomio Uchida, Mikro Bridge.
Micro Bridge vann Guld för första gången, Synrey Bridge tog Silver tredje året i rad. Wbridge5, Yves Costel och Q-Plus Bridge, Hans Leber tog brons. Gérard Joyez, utvecklare av Bridge Monitor, delar ut guldmedaljen till Tomio Uchida, Mikro Bridge.


Programmet

De började utveckla Micro Bridge 1982. "Det var dagarna före DOS, och de använde BASIC för användargränssnittet, men det var för långsamt för spelmotorn så vi skrev det i Assembler. 1984 slutförde de dubbel-dummy-algoritmen. och producerade år senare sin första DOS-version Micro Bridge 3.0, 1986, som var den första kommersiella versionen.

De introducerade duplikatspel i Micro Bridge i samarbete med JCBL. Detta gjorde det möjligt för spelarna att jämföra sina resultat med faktiska lagmatcher eller partävlingsresultat. JCBL erbjuder varje år diskar som innehåller givar och resultat från stora turneringar.  Micro Bridge var förmodligen det första programmet som hade en sådan funktion.

1986 införde de Monte Carlo-simuleringsmetoden för att producera rättvist spel. Detta var deras ursprungliga idé, men det var omöjligt 1982, så vi var tvungna att leva med dubbel-dummy (fusk) algoritmen. Eftersom datorer blev mycket snabbare introducerade vi algoritmen för rättvist spel. (från 1999)

Micro Bridge har vunnit världsmästerskapet i bridge en gång (2019) och kommit tvåa fem gånger.

Micro Bridge är en kommersiell programvara.

Micro Bridge är endast tillgängligt för Windows. Demo är tillgänglig för nedladdning. 

Uppgradering till 13.3 fungerar inte med demoversionen.

Micro Bridge (endast CD-alternativ) finns på Svenska Bridgeförlaget. och Jannerstens Förlag

Micro Bridge är inte tillgängligt för Mac, men kan köras med en Windows-emulator, Virtual PC.

Version 13.3 är den version som vann World Computer Bridge Championship 2019.

Beskrivning av Micro Bridge-systemet och funktioner.