Jack 6.1

                                                    av  Hans Kuif, Wim Heemskerk och Barry Westra


Jack programmerarna arbetar på en ny version av Jack. När den kommer att vara tillgänglig finns inga uppgifter om. 

Jack har inte deltagit  i WCBC sedan 2015 på grund en konflikt om Synrey Bridge deltagande.  Dom anser att SynRey Bridge inte skall tillåtas delta då den bygger på Micro Bridge källkod, vilken har sålts till Synrey Bridge. Detta är inte enligt WCBC regelverk. Vi får hoppas att konflikten löses på något sätt så att Jack kan delta igen!

Jack skrevs av Hans Kuijf från Nederländerna. Han började programmera Jack år 2000 med ett mål i sikte: att skapa det bästa programmet i världen, både i budgivning, spel och i funktioner. Världsmästare Berry Westra och den holländska toppspelare Wim Heemskerk färdighter i bridge resulterade i ett program som placerade sig bland dom första redan från början och det förbättras  fortfarande kontinuerligt.

Hans Knuif från Jack laget får första priset i 2004 WCBC i New York City av Jose Damiani. Jack slog Bridge Baron i finalen med 157-97
Hans Knuif från Jack laget får första priset i 2004 WCBC i New York City av Jose Damiani. Jack slog Bridge Baron i finalen med 157-97

Jack har deltagit i World Computer Bridge Championship, där man nådde semifinal vid sin debut 2000 (3:a). Efter ytterligare ett hårt års arbete vann Jack titeln och försvarade den  framgångsrikt fram till 2005 (Världsmästare 2001, 2002, 2003 och 2004). Efter 4 år av dominans bröts den av WBridge5 från Frankrike i finalen 2005 (2:a). Jack återtog titeln 2006. 2008 vann Jack grundspelet långt före dom andra, men förlorade finalen med liten marginal mot WBRidge5, Det var Jack som återtog titeln i en direktmatch mot WBridge5 2009 och framgångsrikt försvarade den igen 2010, 2012, 2013 och 2015.

Jack är ett kommersiellt program.

Jack är endast tillgängligt på Windows. Demo finns för nedladdning.

Jack och extra turneringar finns även på Svenska Bridgeförlaget.

Det är inte tillgängligt för Mac, men kan köras med en Windows-emulator, Virtual PC.

Jack stöder 21 system, bland dessa är SAYC, 2 /1, 5 Card Major, brittiska och nederländska ACOL och polsk Klöver. De konventioner som används är kopplade till valt system.

Huvudfunktioner

> Spelstyrka kan ställas in på 15 olika Nivåer

> Aggresivitet och hastighet i budgivning och spel, utspel och motspelär konfigurerbart. infigurerbar

> Spela slumpmässiga givar

> Spelade turneringar ingår. Flera kan läggas till.

" Låt professor Jack analysera din budgivning och spel och ge råd.

Jack är förmodligen den starkaste och bästa av de kommersiella program som finns idag.

Jack 6.0, recension på Amazon

Iriländske spelaren  Eamon Galligan spelar mot Jack: