Bridge Captain 6.2                                        av Bob Richardsson                                                            

Upphovsmannen

Bob Richardsson började skriva ett bridgeprogram 1990 när han seglade sin but med sin fru över Stilla havet. När projektet blev en besatthet, någonstans mellan Mexiko och Marquesas, började hans fru leta efter något att läsa under den långa färden. Då de flesta böckerna ombord handlade om bridge började hon läsa dom och spela mitt program. Snart blev programmet en kompis till ombord, en källa till glädje och lärande för dem båda, och det fick vederbörligen namnet BridgeMate. Som ett erkännande av förbättringar av programmet, ändrades dess namn till Bridge Captain.

Programmet

Bridge Captain har kommit långt sedan de första åren då den först skrevs på en 8088 bärbar dator. Med denna version kan du spela turneringar och IMP själv mot experterna som Zia och Forrester i Cap Gemini World Top Tournament 1998 och Hamman och Wolff i Bermuda Bowl 1997.

Oavsett om du är en avancerad spelare, nybörjare eller lärare, har Bridge Captain något att erbjuda. Med Bridge Captain kan du spela som du vill spela. Gör det enkelt för dig genom att välja ett standardkonventionskort eller gör ditt eget kort.  Ställ in övningsgivara eller anpassade givar. Tävla mot vänner genom att spela en match, mot experter genom att spela en turnering eller mot datorn genom att spela slumpvisa givar med IMP eller partävlingsberäkning.

Bridge Captain är ett tidigare kommersiellt program som nu är gratis.

Det är endast tillgänglig för Windows.

Det är inte tillgänglig för Mac, men kan köras med en Windows emulator, Virtual PC.

Det stöder 5 grundsystem. SACY, 2/1, Goren, Kaplan-Sheinwod, Precision och mer än 300 konventioner.

Spelstyrkan ligger ligger under de andra programmen här, men det är tillräckligt bra och gratis!